X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

MAI al Ucrainei: Radicaliștii pun la cale atacuri teroriste

7 feb. 2014,, 12:49   Externe
4301 1
Foto: golos.zp.ua
Radicaliștii ucraineni pregătesc atacuri teroriste, consideră reprezentanții structurilor de forță, care fac referire la explozia din Casa Sindicatelor din Kiev. Potrivit ministrului de interne al Ucrainei, Vitali Zaharcenko, nu este exclus că explozia s-a produs în timpul fabricării obiectului exploziv.

„Grupările radicale de dreapta intenționează din nou să spulbere pacea și nu se vor opri nici în fața comiterii unui atac terorist”, a menționat oficialul. Zaharcenko a amintit că astăzi are loc deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci și „răuvoitorii vor încerca, prin acțiunile lor extremiste, să umbrească acest eveniment și să atragă atenția asupra lor și revendicărilor lor”.

Explozia în Casa Sindicatelor, controlată de opoziție, s-a produs în dimineața zilei de 6 februarie. Potrivit activiștilor, explozia s-a produs în momentul în care ei au încercat să deschidă un pachet cu inscripția „Medicamente”, adus în încăpere de persoane necunoscute.

În urma exploziei au fost răniți tinerii Roman Dzvinski și Nazar Derjilo, în vîrstă de 15 ani. Potrivit presei ucrainene, poliția a încercat să-i interogheze la spital, însă s-au interpus colegii victimelor, deputații și medicii.

Potrivit unor date, explozia s-a produs la etajul cinci, unde se afla baza mișcării radicaliste „Sectorul de Dreapta”.

Casa Sindicatelor a fost ocupată de opoziție la începutul lunii decembrie 2013, în toiul acțiunilor de protest declanșate de refuzul autorităților Ucrainei de a semna Acordul de asociere cu UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?