X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Glaziev: SUA cheltuie pentru Maidan 20 de milioane de dolari pe săptămînă

7 feb. 2014,, 01:28   Externe
9309 12
Foto: informing.ru
Serghei Glaziev, consilierul președintelui Rusiei, a estimat că autoritățile americane cheltuie pentru pentru finanțarea Maidanului în medie 20 de milioane de dolari în fiecare săptămînă, "inclusiv pentru înarmarea opoziției și a rebelilor".

Potrivit funcționarului responsabil pentru apropierea dintre Ucraina și Rusia, SUA se implică activ în politică de la Kiev, amenințîndu-i cu sancțiuni pe președintele Ianukovici și oligarhii ucraineni.

Glaziev consideră că "autoritățile se tem pentru miliardele lor", deaceea tergiversează situația, pentru a nu pierde nimic, dar în cele din urmă aceasta duce la o escaladare a conflictului.

Ca dovadă, Glaziev a invocat întîlnirea adjunctului secretarului de stat Victoria Nuland cu politicienii și oligarhii ucraineni. Oficialul este sigur că în timpul acestor negocieri, reprezentanta SUA a lăsat să se înțeleagă clar faptul că SUA îl va introduce pe Ianukovici în "lista neagră ", în cazul în care acesta nu va ceda puterea opoziției.

"Se pare că SUA au mizat pe un scenariu de răsturnare violentă a guvernării", - a declarat Glaziev.

Referindu-se la posibila ieșire din situație, consilierul prezidențial a declarat că Occidentul este obligat să accepte oferta Moscovei și să organizeze o consultare tripartită în formatul UE - Ucraina - Rusia.

Glaziev este sigur că președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vor accepta această ofertă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?