Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Record mondial: Încasări totale de 212,7 milioane euro, la o licitaţie organizată de casa Christie's

7 feb. 2014,, 09:30   Externe
3887 0
Foto: kronpress.ro
Tablouri de Juan Gris, Pablo Picasso şi René Magritte au fost aprig disputate, marţi seară, la Londra, la o licitaţie organizată de Christie's, la care au fost doborîte mai multe recorduri, inclusiv cel pentru suma totală obţinută într-o singură seară (212,7 milioane euro) de o casă de licitaţii.

Potrivit AFP, tabloul "Nature morte à la nappe à carreaux", realizat în 1915 de artistul cubist spaniol Juan Gris, estimat între 12 milioane lire sterline şi 18 milioane lire sterline, a fost vîndut cu 34,8 milioane de lire sterline (41,8 milioane euro), stabilind un nou record mondial de preţ pentru o operă a acestui artist vîndută la licitaţie.

Alte trei recorduri au fost stabilite pentru opere realizate de Le Corbussier, Carlo Carra şi Dorothea Tanning.

Pictura "Femme au costume turc dans son fauteuil", de Pablo Picasso, care a reprezentat-o pe pînză, în 1955, pe viitoarea sa soţie, Jacqueline Roque, sub forma unei femei dintr-un harem turcesc, a fost achiziţionată cu 16,88 milioane de lire sterline (20,29 milioane euro).

În total, 65 dintre cele 76 de opere puse în vînzare şi-au găsit cumpărător, iar 35 dintre ele au fost vîndute cu peste 1 milion de lire sterline.

"Sîntem încîntaţi de aceste rezultate, care reprezintă cea mai mare sumă obţinută la o licitaţie organizată la Londra, la toate categoriile", a declarat, miercuri, Jay Vincze, directorul al casei Christie's.

"Piaţa a reacţionat atît de bine, pentru că aceste opere, deţinute de colecţionari privaţi, nu au fost văzute niciodată pe piaţă şi au fost fie cumpărate de aceştia direct de la artişti, fie oferite direct de către artişti", a explicat Olivier Camu, director adjunct al departamentului de Artă impresionistă şi modernă al casei Christie's.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?