Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4020

Operaţiunea CNA la fisc este una din multe altele ce urmau să se desfăşoare de-a lungul anilor – opinie

6 feb. 2014,, 12:30   Societate
5808 0
Foto: mpinteractiv.ro
„Operaţiunea CNA la IFPS este una din multe altele care urmau să se desfăşoare de-a lungul anilor”, au relatat pentru „Infotag” surse din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Potrivit acestor surse, „lumea de afaceri din Chişinău a cunoscut pe propria piele maşinăria de estorcare a banilor pusă la cale cîndva de tandemul Trocin-Istrati şi preluată cu succes de toate guvernările, avîndu-i de băieţi deştepţi pe Ion Frunză, Ion Sîrbu, Igor Podubnîi ş.a”.

„Încercări de a combate escrocheriile de la fisc şi vamă au fost nenumărate, inclusiv în 2007-2008, însă politicul şi infractorul de fiecare dată se înţelegeau cu cei de la anticorupţie. Motivul invocat a fost că ar fi mai bine pentru societate dacă ar cunoaşte mai puţin. Cît priveşte figurantul acestui dosar, pe nume Eugen Stog, acesta nu este altcineva decît apropiatul lui Gheorghe Trocin, ambii nişte escroci de marcă sub acoperire şi bănuiţi de organe în mai multe investigaţii”, au spus sursele agenţiei.

Potrivit acestora, „toţi trebuie să răspundă pentru infracţiunile comise, iar această caracatiţă trebuie nimicită”.

La începutul acestei săptămîni, trei persoane au fost reţinute de Centrul Anticorupţie, acuzate de spălare de bani, corupere pasivă şi trafic de influenţă. Procurorii vor cere joi arestarea celor trei persoane, reţinute în cadrul unei operaţiuni ample, desfăşurate de CNA şi procurorii anticorupţie. Judecătorii de instrucţie de la Judecătoria Buiucani urmează să decidă noua măsură de reprimare în cazul celor trei, începînd cu ora 12.00. Investigaţiile CNA îi vizează pe şeful-adjunct al unei direcţii din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat şi doi pretinşi oameni de afaceri. În prezent, cele trei persoane se află în custodia CNA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?