X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Leancă despre inițiativa excluderii lui Formuzal din Guvern (VIDEO)

5 feb. 2014,, 17:30   Politică
4564 4
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă a îndemnat conducerea autonomiei găgăuze să renunțe la acțiunile de destabilizare a situației în țară și să se axeze pe rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii. Leancă a lansat apelul în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Premierul a menționat că, deși dezaprobă acțiunile liderilor politici din regiune, nu susține totuși inițiativa liberalilor privind excluderea bașcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal, din componența executivului.
„A fost lansată și ideea ca bașcanul să nu mai aibă calitatea de membru din oficiu al Guvernului. Nu cred că este o sugestie bună. Din contra, cred că această poziție pe care o deține în Guvern bașcanul trebuie să o folosească la maximum. Aici să facem politică, dar nu în afara acestei clădiri”, a explicat Leancă.

Șeful cabinetului de miniștri i-a mai sugerat conducerii autonomiei găgăuze să se preocupe mai mult de bunăstarea cetățenilor țării și mai puțin de politică.

„Aș ruga conducerea autonomiei să nu se ocupe de blamarea situației, dar să prezinte obiectiv starea de lucruri, fără a ignora problemele care există. Noi dorim să ne axăm pe elemente constructive ce țin de bunăstarea cetățenilor noștri, și nu de anumite elemente care sînt îndreptate împotriva integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a conchis Leancă.

Menționăm că Mihail Formuzal a lipsit de la ședința de astăzi a Guvernului, mesajul premierului fiind transmis viceguvernatorul Valerii Ianioglo.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?