X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Trei capete de acuzare în dosarul referendumului din Găgăuzia

5 feb. 2014,, 15:42   Societate
3489 1
Foto: tribuna.md
Dosarul penal pe marginea referendumului din Găgăuzia, deocamdată, nu a înregistrat evoluții. Reprezentanții Procuraturii Generale și ai Ministerului Afacerilor Interne au declarat pentru TRIBUNA că în acest caz au loc operațiuni de urmărire penală, fără a oferi detalii.

Responsabilii din cadrul celor două instituții preocupate de acest dosar au dat aproximativ aceleași răspunsuri.

Potrivit lui Gheorghe Malic, șeful Direcţiei generale urmărire penală din cadrul Inspectoratul General de Poliție (IGP), cazul se investighează, dosarul fiind în gestiunea unui grup de lucru format din procurori și angajați ai MAI, condus de către Procuratura Generală. Și Viorel Morari, șeful Secției de conducere a urmăririi penale în organele centrale ale MAI, și Serviciului Vamal din cadrul Procuraturii Generale, au oferit aproximativ aceeași informație. El nu a putut spune cîte persoane au fost audiate în legătura cu organizarea și desfășurarea referendumurilor din UTA Găgăuzia, accentuînd că au loc măsuri speciale de investigație. Totodată, el a menţionat că asupra persoanelor implicate în acest caz planează 3 capete de acuzare. Procurorul nu a oferit alte detalii, motivînd că „este un subiect foarte sensibil, iar orice declarații la această temă ar putea duce la escaladarea situației”.

Întrebat dacă, după desfășurarea referendumului, persoanele implicate riscă o pedeapsă mai mare, deoarece nu au renunțat la intențiile lor, Morari a precizat că „pedeapsa se aplică în mod individual, în dependență de gradul de vinovăție a fiecărei persoane”. El a mai precizat că în acest dosar nu au fost stabilite, deocamdată, toate circumstanțele.

Procuratura Generală a dispus începerea urmăririi penale pe faptul samavolniciei (art. 352 Cod penal). Și Ministerul Afacerilor Interne a pornit o urmărire penală pe numele persoanelor implicate în organizarea referendumului din UTA Găgăuzia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?