Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Simonenko: Ucraina este la un pas de dictatura fascistă

5 feb. 2014,, 10:33   Externe
5615 1
Foto: obozrevatel.ua
În Ucraina au cîștigat teren extremismul și radicalismul, dezmembrarea teritorială este deja reală, iar pericolul războiului civil este iminent. Acest lucru a fost declarat de liderul Partidului comunist Petro Simonenko de la tribuna parlamentară, transmite Golos.ua.

"În pragul Ucrainei stă dictatura fascistă și este clar că apelurile frecvente de a ne mișca spre valorile europene s-au transformat rapid într-o frenezie naționalistă, care domnește astăzi în Ucraina. Cei care nu sînt interesați de pace și armonie, prin provocările lor sângeroase seamănă anxietate și încurajează extremismul", - a declarat, în special, Petro Simonenko.

De asemenea, el a adăugat că sîngele și moartea oamenilor sînt pe conștiința așa-numitei "opoziții" și partidului de guvernămînt.

"Voi ați interzis poporului ucrainean să determine pașnic viitorul Ucrainei într-un referendum asupra integrării europene sau Uniunii Vamale. Ați interzis oamenilor din Ucraina să aibă propria opinie și în lupta pentru funcția de Președinte ați aruncat poporul ucrainean în abisul vărsării de sînge. Voi îl ucideți azi, voi omorîți viitorul Ucrainei. Mîinile voastre sînt pline de sîngele poporului ucrainean", - a spus Petro Simonenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?