X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Rosselhoznadzor: Autorităţile Moldovei nu verifică îndeajuns securitatea produselor exportate

4 feb. 2014,, 16:15   Economie
2988 0
Foto: noi.md
Rosselhoznadzor consideră insuficient controlul efectuat de serviciile veterinare ale unui şir de ţări, inclusiv al Moldovei, pentru securizarea produselor de origine animală exportate în Rusia.

Potrivit agenţiei „Infotag”, care face referire la pagina web a autorităţii sanitare, o astfel de concluzie a fost făcută în baza rezultatelor anului 2013, cînd la efectuarea unui control de laborator riguros, doar la direcţiile pentru regiunile Breansk şi Smolensk au fost înregistrate 143 de cazuri de necorespundere a cărnii importate, a produselor și hranei de origine animală cerinţelor documentelor normative ale Uniunii Vamale.

În special, în carnea din ţările Uniunii Europene, Ucraina şi Moldova au fost depistate listerii, salmonela, E-coli, depăşirea cantităţii admise de microorganisme mezofile aerobe şi facultativ anaerobe (MMAFA) şi a antibioticelor.

Din cauza produselor ce nu corespund cerinţelor sanitar-veterinare ale Uniunii Vamale, au fost introduse interdicţii temporare la furnizarea de produse în privinţa a 10 întreprinderi din Germania, Danemarca, Italia, Franţa, Ucraina şi Moldova.

De asemenea, în privinţa a 49 producători din Austria, Belgia, Ungaria, Germania, Danemarca, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Slovacia, Franţa, Estonia, Ucraina şi Moldova s-a introdus regim de control sporit de laborator.

Dreptul de a furniza produse de origine animală pe piaţa rusă îl au peste 10 întreprinderi moldoveneşti. Interdicţii temporare de furnizare a cărnii în Federaţia Rusă au fost introduse în privinţa companiei „Antadro” (din 27 ianuarie 2014) şi IDT din Bardar (din 29 aprilie 2013). Iar carnea întreprinderii din Drochia „Hanuco” este furnizată în regim de control sporit de laborator din cauza depăşirii MMAFA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?