X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Replica premierului Leancă la DECLARAŢIILE prezentatorului român Radu Banciu

4 feb. 2014,, 09:54   Politică
7327 8
Foto: noi.md
Premierul moldovean, Iurie Leancă, a reacţionat la declaraţiile jurnalistului român Radu Banciu, care l-a numit terchea-berchea, spunînd că Banciu nu este un om care merită a fi luat în serios. Comentariile au fost făcute la emisiunea Fabrika, de la Publika TV.

"Chiar nu l-aş băga prea mult în seamă (n.r. Radu Banciu), replica a fost dată de studenţi. De-a lungul timpului au fost mai multe declaraţii, m-ar consuma dacă aş da atenţie tuturor replicilor. Nu este un ziarist care reprezintă profesionalismul. Iată domnul Tabără, prezent aici în studiou, este un jurnalist pe care mi-l doresc aici, în Moldova. În cazul Banciu este exact invers", a spus Iurie Leancă.

În ceea ce priveşte ofensele aduse de Radu Banciu tuturor moldovenilor, speakerul Igor Corman a declarat: "Acest tip chiar nu merită comentariile noastre".

"Este neserios să discutăm aceste replici, noi avem problemele noastre. Trebuie să avem imunitate şi să nu punem la inimă lucruri neserioase", a punctat Igor Corman.

Amintim că jurnalistul postului B1 a declarat în cadrul unei emisiuni că premierul moldovean, Iurie Leancă, este "un terchea-berchea", iar "Moldova este exact ca ţiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champs-Elysees". Ulterior, postul B1 a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu 2200 de euro, iar realizatorul TV s-a ales cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, echivalentul a aproximativ 1100 de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?