Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Politicienii sînt de acord cu Lenin: Tare departe mai sînt ei de popor

3 feb. 2014,, 14:35   Politică
3440 6
Foto: noi.md
„Sondajul de opinie publică desfășurat duminică în Găgăuzia, pe lîngă toate, a demonstrat clar că autoritățile centrale nu au lucrat suficient pentru a explica societății civile toate avantajele apropierii și integrării Republicii Moldova în comunitatea europeană”, a declarat pentru NOI.md președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț.

De la bun început politicianul a refuzat categoric să folosească cuvîntul „referendum”, amintind că această acțiune este ilegală și nu va avea urmări juridice. De menționat că în același spirit începeau aproape toți interlocutorii. Însă la propunerea de a lăsa totul așa de parcă nu s-ar fi întîmplat nimic, aceștia schimbau macazul și, fără prea mare plăcere, cădeau de acord că nu poate fi ignorat nici referendumul, nici rezultatele acestuia. Dar neapărat adăugau că cetățenii din UTA Găgăuzia au devenit un instrument în lupta politică a cuiva, victime ale manipulărilor. Straniu, de ce dorința de o apropiere mai strînsă de Uniunea Eurasiatică este o iluzie și rezultatul acțiunii unor forțe ostile Moldovei?! Și invers, poziția proeuropeană este una progresistă și „superdemocratică”? Iată aici interlocutorii au fost unanimi: întîi de toate, de vină sînt autoritățile centrale, iar apoi și politicienii un pic.

„Noi trebuie să lucrăm serios cu oamenii, a recunoscut Streleț. Trebuie să le explicăm, să comparăm, să le arătăm și să-i convingem nemijlocit la adunările cu cetățenii și colectivele de muncă, nu să ne limităm la raportări victorioase în presă. Vom lucra în această direcție pas cu pas. Mai este timp suficient, vom reuși”, a asigurat politicianul.

Pe aceeași undă este și deputatul PD Alexandru Stoianoglo, care a subliniat necesitatea „de a merge în popor”. „Consider că referendumul din Găgăuzia trebuie să devină un subiect serios de discuții în cadrul activului partidului nostru. Este un exemplu elocvent al lacunelor activității noastre”, a menționat parlamentarul.

„Majoritatea de guvernămînt trebuie în sfîrșit să se pună pe gînduri: oare într-adevăr poporul din numele căruia ei adoptă decizii cruciale pentru țară este de acord cu politica promovată de ei? Însă toți liderii Coaliției sînt gata să asculte electoratul, nu se știe dacă și să-l audă, doar în perioada campaniei electorale. Întrebați-l pe Timofti unde se află Comratul și cînd a fost acolo ultima dată?! De fapt, după cunoscutele lui afirmații despre găgăuzi, pentru el este destul de periculos să plece acolo. Cunoscîndu-i retorica, liderii partidelor de la guvernare procedează corect atunci cînd îl ascund de popor”, a subliniat deputatul PCRM Alexandr Petkov.

Deputatul comunist a spus că nu se va mira dacă valul de proteste care, deocamdată, s-a desfășurat sub formă de referendum în Găgăuzia se va răspîndi în toată țara.

„Ce va fi atunci?! La fel vom declara că la mijloc se află comuniștii și „mîna” Moscovei?”, s-a întrebat Petkov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?