X 
Transnistria stiri: 1393
Preşedintele stiri: 4035

Deputat: putem pierde teritorii imense ale Ucrainei

3 feb. 2014,, 01:00   Externe
11990 6
Foto: obozrevatel.com
Deputatul Radei Supreme a Ucrainei în cîteva legislaturi, analistul politic, Taras Ciornovil, este convins că elementele alcătuirii federale, inclusiv descentralizarea parțială a puterii, pot contribui la reducerea pericolului dezmembrării țării. El a exprimat această opinie în cadrul unei conferințe de presă.

"Posibil, ar trebui să acceptăm anumite elemente ale structurii federale – reducerea rolului centrului și creșterea rolului regiunilor, descentralizarea și conservarea unor caracteristici și drepturi suplimentare ale elitelor locale", - a declarat el.

Ciornovil este convins că, altfel "sau vom pierde vaste teritorii din Ucraina, sau vom avea un conflict sîngeros", care poate provoca, inclusiv "o dură presiune informațională" a mass-media regională.

Vorbind despre pericolul disoluției țării, expertul a declarat: " Dezintegrarea statului se întîmplă acum într-un ritm incredibil". "În cazul în care va mai dura o lună, o lună și jumătate, trebuie să înțelegem că, de fapt, pierdem o parte din Ucraina. Dacă ajungem la un scenariu militar, va fi una din două: fie pierdem Donbassul și Crimeea și, evident, pierdem sud-estul Ucrainei. Acesta nu va fi scenariul divorțului dintre Cehia și Slovacia. Aici se va vărsa sînge", - a avertizat Ciornovil.

În cazul în care "noi pierdem aici și Ianukovici reușește să controleze situația", "sînt 6-7 regiuni care nu vor mai reveni", - a avertizat expertul. Potrivit acestuia, "frontiera trece undeva între Jitomir și Rovno – această linie va fi, de asemenea, foarte dură și la est de această limită, la fel, în serios va fi sînge", - a spus expertul.

În același timp, Ciornovil a spus că opțiunile de dezvoltare pașnică a evenimentelor încă există .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?