Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

APCE pedepseşte Ucraina

30 ian. 2014,, 16:00   Externe
5134 1
Foto: ruvr.ru
Joi, APCE a adoptat o rezoluţie cu privire la Ucraina, care prevede posibilitatea privării de dreptul de vot la sesiunea din aprilie „dacă protestele de pe maidan va fi dispersată prin metode în forţă”.

S-a propus monitorizarea mai strictă a Kievului. Delegaţia Rusiei a criticat dur proiectul documentului şi a votat împotriva lui. După cum a declarat de la tribuna APCE şeful delegaţiei ruse, Leonid Sluţki, rezoluţia este subiectivă şi superficială, fiind un exemplu clar al standardelor duble. APCE dă apă la moară celor care „vor să construiască pe planetă o lume unipolară”, a spus el.

APCE condamnă cazurile de violență din Ucraina atît din partea protestatarilor, cît și din partea organelor de drept, și îndeamnă părțile să se așeze la masa de negocieri pentru a soluționa criza pe cale pașnică.

APCE ar putea lipsi Ucraina de dreptul de vot la deschiderea sesiunii din aprilie 2014, în cazul în care drepturile omului vor continua să fie grav încălcate și autoritățile vor decide să disperseze acțiunile de protest cu aplicarea forței.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?