X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Un DEPUTAT riscă dosar PENAL

30 ian. 2014,, 14:53   Politică
5508 3
Foto: timpul.md
Deputatul Valeriu Saharneanu riscă să fie cercetat penal. Asta deoarece nu a declarat cota-parte în mai multe societăți comerciale, relatează NOI.md. Astăzi Comisia Națională de Integritate (CNI) a constatat că Saharneanu și-a ascuns o parte din proprietăți atunci cînd a întocmit declarația de avere, scrie Moldovacurata.md.

De asemenea, membrii CNI îl bănuiesc pe Saharneanu de încălcarea regimului juridic al incompatibilității funcției. „Nu avem încă o decizie în acest caz. Am solicitat o interpretare din partea Parlamentului, să ne spună dacă deputații nu au dreptul să desfășoare activități remunerate sau și alte activități pentru care nu sînt remunerați”, ne-a declarat Victor Strătilă, vicepreședinte al CNI. Funcționarul susține că informațiile despre încălcările depistate în cazul lui Saharneanu vor fi transmise la Procuratura Generală pentru a fi cercetate.

Contactat de „Moldova Curată”, Saharneanu a declarat că va contesta în judecată decizia CNI. „Este o comandă într-un an electoral. Aceste firme pe care nu le-am declarat nu mai activează de mulți ani, iar decizia CNI demonstrează că domnul din fruntea instituției este manipulat. Nici măcar nu m-au invitat vreodată la ei să discutăm”, a spus deputatul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?