X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

PCRM sesizează Procuratura Generală (VIDEO)

30 ian. 2014,, 12:52   Politică
5034 5
Foto: noi.md
Deputații din partea Partidului Comuniștilor vor acționa în judecată mai mulți polițiști care au reținut pe timp de noapte cinci activiști ai PCRM. În cadrul unei conferințe de presă deputatul comunist Alexandr Petkov a spus că aceștia sînt acuzați că ar fi scris inscripția „Sînt moldovean. Vorbesc limba moldovenească” în mai multe locuri din capitală.

Deputații comuniști însă neagă acest lucru și susțin că, de fapt, reținerea activiștilor PCRM este o acțiune făcută la comanda partidelor politice de la guvernare. În acest context, PCRM se va adresa Procuraturii Generale, dar și organismelor internaționale de apărare a drepturilor omului.

„Calificam aceste acțiuni drept condamnabile și spunem că ele sînt îndreptate împotriva principalului partid – PCRM. Ne vom adresa Procuraturii în vederea apărării persoanelor date și anume pentru reținerea ilegală a persoanei, aducerea ei forțată la comisariat. Este inadmisibil și nu contează culoarea partidului din care fac parte persoanele. Pe noi ne interesează dacă guvernarea este la fel de receptivă la inscripțiile „Basarabia – pămînt românesc”, „Basarabia e România”, a spus Petkov.

Avocatul celor trei activiști a menționat că reținerea tinerilor a avut loc cu încălcări grave de procedură penală și susține că trebuie trași la răsputere atît polițiștii, cît și procurorii care investighează cazul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?