X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Corporația de Finanțare Rurală bate alarma: Sîntem supuși unui ATAC RIDER ©

30 ian. 2014,, 10:30   Societate
3828 2

Consiliul S.A. „Corporația de Finanțare Rurală” informează și atrage atenția comunității de afaceri, organelor de stat, organizațiilor internaționale, reprezentanțelor diplomatice și publicului larg că S.A. „Corporația de Finanțare Rurală” este supusă unui atac raider masiv din partea unor grupări cointeresate de preluarea controlului asupra unei companii capitalizate, profitabile și neafiliate politic.

Acționarii companiei sînt presați și amenințați fizic pentru a-i determina să adere sau să renunțe la anumite acțiuni de protejare a capitalului instituției. Prin diverse metode, inclusiv dezinformarea acționarilor minoritari, a creditorilor și organelor de supraveghere, se încearcă manipularea opiniei acestora cu scopul demiterii actualului Consiliu și a Direcției executive și instituirii controlului asupra fluxurilor financiare ale companiei. Acționarii au bănuieli rezonabile că atacul asupra companiei este susținut de unii reprezentanți ai organelor de stat.

Comunicăm că în pofida acestor fapte, Corporația de Finanțare Rurală este într-o situație financiară excelentă, cu un portofoliu de credite calitativ și operațiuni transparente. În anul 2013 profitul companiei a constituit 14,7 milioane de lei, iar volumul impozitelor, taxelor, contribuțiilor sociale și medicale și a dobînzilor plătite statului au constituit 12,8 milioane de lei.

În acest context calificăm toate atacurile asupra companiei drept o tentativă de preluare abuzivă și solicităm susținerea comunității de afaceri, organelor de stat, reprezentanțelor diplomatice și instituțiilor internaționale în apărarea capitalului acționarilor Corporației.

Corporația de Finanțare Rurală este o instituție de microfinanțare, fondată în 1997, acționari ai căreia sînt asociațiile de economii și împrumut. Pe parcursul activității sale Corporația a acumulat un capital propriu în mărime de 125 de milioane de lei. Informații suplimentare la www.microfinance.mdsau la numărul de telefon 022 595559.

Comunicat de presă

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?