Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Valeriu Lazăr: Negocierile cu misiunea FMI vor fi continuate

30 ian. 2014,, 10:05   Societate
3057 5
Foto: noi.md
Miercuri seară Misiunea FMI în Republica Moldova, condusă de Max Alier, a continuat negocierile complicate cu Guvernul în privinţa semnării Memorandumului cu o durată de 15 luni.

Potrivit agenţiei „Infotag”, seara, după şedinţa Guvernului, nici prim-ministrul Iurie Leancă, nici ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, nu au dorit să comenteze pentru presă cursul negocierilor cu Misiunea Fondului. Ambii au invocat motivul agendei supraîncărcate.

Vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, care este responsabil din partea moldovenească de negocierile cu Misiunea, a spus că „discuţiile şi dezbaterile proiectului Memorandului cu FMI încă nu s-au încheiat”.

„Nu există probleme care nu ar putea fi soluţionate. Nu este exclus că negocierilor vor dura şi joi”, a spus acesta, cu toate că Misiunea intenţiona să finalizeze lucrările miercuri, 29 ianuarie, iar joi, 30 ianuarie, să părăsească Moldova.

Miercuri seară posibil vor avea loc ultimele consultări ale Misiunii cu Oficiul central al FMI, la Washington, după care va deveni clar dacă părţile s-au înţeles sau nu asupra condiţiilor principiale ale noului Memorandum. Principala divergenţă a părţilor este TVA-ul în agricultură, care în 2014 a fost redus de la 20% la 8%. Misiunea FMI nu este de acord cu o astfel de reducere, insistînd asupra unui TVA unic pentru toţi, de 20%.

La momentul actual autorităţile Republicii Moldova nu au un program de colaborare cu FMI. Precedentul memorandum s-a încheiat la finele lunii aprilie 2013. Anterior şeful guvernului Leancă declara despre marea dorinţă a cabinetului de miniştri de a semna un nou memorandum cu FMI, invitînd fondul să trimită în 2014 misiunea sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?