X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Cazacii din Rusia sînt gata să invadeze Ucraina

29 ian. 2014,, 09:44   Externe
11436 9
Foto: lenta.ru
Cazacii ruși au declarat că sînt pregătiți să ajute la curmarea tulburărilor din Ucraina, informează "Interfax" cu referire la declarația atamanului suprem al uniunii trupelor de cazaci din Rusia și străinătate, Victor Vodolațki.

După cum a declarat Vodolațki, dacă cazacii din Zaporojie se vor adresa la colegii din Rusia pentru ajutor, acesta va fi "oferit imediat". El a subliniat că cazacii din cele două țări "ar trebui să ia în considerare relațiile frățești". Vodolațki, de asemenea, a remarcat faptul că securitatea națională a Ucrainei și Rusiei sînt interdependente, deoarece pe teritoriul ucrainean se află aproximativ șapte milioane de cetățeni ai Federației Ruse.

Anterior despre necesitatea implicării Rusiei în evenimentele din Ucraina a declarat protoiereul Vsevolod Ceaplin. Vorbind în Consiliul Federației, el a numit susținătorii integrării europene a Ucrainei "un mic grup de oameni care își permit să violeze alegerea istorică și voința întregului popor". Potrivit acestuia, criza poate fi depășită "numai prin participarea întregii civilizații, unite prin o istorie comună, în soarta poporului Ucrainei".

În Ucraina au loc proteste în masă ale opoziției, nemulțumite de politica autorităților. În mai multe orașe din vestul țării protestatarii au ocupat o serie de clădiri administrative și au creat propriile organe de autoconducere. La Kiev activiștii radicali participă în confruntările directe cu poliția.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?