Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Concomitent 15 judecători au fost numiţi în funcţii de magistraţi ai judecătoriilor din Сhişinău

29 ian. 2014,, 10:05   Societate
3853 0
Foto: actualitati.md
Concomitent 15 judecători au fost numiţi marţi în funcţii la judecătoriile sectoarelor Buiucani, Rîşcani, Centru şi Buiucani din capitală, în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Solicitat de corespondentul "Infotag", preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi, a spus că "este un pas fără precedent – asemenea numiri în masă în funcţie au loc în premieră în practica justiţiei moldoveneşti".

"Sensul acestuia este de a îmbunătăţi sistemul. Specialiştii vechi se concediază, iar în locul lor vin specialişti tineri", a spus magistratul.

Poalelungi a precizat că toţi judecătorii au avut legătură directă cu instanţele de judecată, activînd în cadrul acestora în calitate de referenţi.

"Printre cei numiţi este doar un singur avocat şi un procuror. Cel mai în vîrstă abia a împlinit 40 de ani. Cred că vor reuşi să facă faţă cerinţelor - să emită decizii imparţiale, urmînd cu stricteţe legea", a spus şeful CSJ.

Marţi, prin decizia CSJ, odată ce au atins vîrsta de 65 de ani, au fost eliberaţi din funcţii judecătorul din Glodeni, Constantin Stănilă, şi judecătorul din Şoldăneşti, Ion Dilas.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?