X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Autoritățile Ucrainei se tem de captarea centralelor hidroelectrice și obiectele de energie atomică

27 ian. 2014,, 10:24   Externe
4009 1
Foto : newsfiber.com
Consiliul de Securitate al Ucrainei atenționează asupra pericolului săvîrșirii unor diversiuni la obiectele sectorului energetic. Astfel, există pericolul captării și chiar al nimicirii centralelor hidroelectrice și obiectelor de energie atomică.

Consiliul de Securitate al Ucrainei menționează că în ultimul timp, în țară s-au activizat diverse organizații radicale care expediază mesaje anonime cu amenințări la adresa unor obiecte din sectorul energetic. Consiliul de securitate subliniază că asemenea acțiuni pot avea „consecințe imprevizibile și grave pentru populația Ucrainei și statele vecine”. Instituția semnalează despre pericolul la adresa securității naționale: diversioniștii pot avea ca scop atît intimidarea populației, cît și exercitarea unor presiuni asupra organelor de stat, relatează BFM.ru.

În acest context, Consiliul de Securitate amintește că legislația țării prevede răspundere penală serioasă pentru diversiuni și acte teroriste.

La Kiev continuă confruntările dintre adepții opoziției și organele de drept. În noaptea spre 27 ianuarie reprezentanții opoziției, care purtau măști, au pătruns în Ministerul Justiției al Ucrainei și l-au capturat. Cu o zi mai devreme opoziția a luat cu asalt Casa Ucraineană, unde acum se află centrul de presă al opozanților.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?