Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Politolog: Ianukovici a făcut o mișcare STRĂLUCITĂ

26 ian. 2014,, 12:46   Externe
19751 10
Foto: mir24.tv
Potrivit directorului Institutului de strategii Globale, Vadim Karasev, opoziția nu dispune de prea mult timp pentru a accepta propunerea președintelui - într-o săptămînă pe Maidan pot apărea noi lideri.

Vadim Karasev consideră că președintele Viktor Ianukovici a adoptat cea mai eficientă tactică, făcînd concesii opoziției și oferind posturi înalte lui Arseni Iațeniuk și Vitali Kliciko.

După cum a declarat Karasev într-un interviu pentru "Mir24”, șeful statului ucrainean a făcut o ofertă , care subliniază dorința sa de a finaliza criza în mod pașnic.

"Ne place sau nu – Ianukovici a făcut o mișcare strălucită. El a arătat că vizează o soluționare pașnică a conflictului, a propus un compromis și a invitat opoziția să vină la putere. Dar el a pregătit și mai multe capcane tactice: în cazul în care opoziția va ocoli aceste "recife", va fi demnă de toată lauda. Atunci Ucraina va ieși din criză" , - a spus Karasev.

Potrivit lui, în cazul în care liderii opoziției nu vor dori sau nu vor fi capabili să scoată oamenii de pe străzile centrale ale Kievului și să oprească protestele, aceasta va dezlega mîinile lui Ianukovici.

"Dacă opoziția va refuza acest plan, va dezlega mîinile lui Ianukovici. Și în cazul acesta nu se va putea da vina pe el pentru că va încerca să rezolve criza cu forța",- a afirmat analistul.

Karasev, de asemenea, a subliniat că opoziției îi convine să finalizeze protestul la scară largă, deoarece ea pierde controlul asupra Maidanului.

"Dacă astăzi nu vor juca partida, mîine va fi prea tîrziu. Este o artă - cum să "aranjezi totul" , cum să faci – în ce condiții va fi obținut postul de prim-ministru. Dar situația nu este simplă – Maidanul devine tot mai radical și opoziția pierde controlul. Și într-un asemenea ritm peste o săptămînă va apărea un nou lider care îi va răsturna pe aceștia", - a spus directorul institutului, subliniind că "aceasta este politica și va trebui de riscat".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?