X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

SUA vor acorda ajutor autorităţilor locale în domeniul proprietăţii publice

25 ian. 2014,, 15:30   Societate
4442 0
Foto: epochtimes.ru
„Gestionarea proprietăţii publice” – astfel se numeşte seminarul desfăşurat vineri la Chişinău de către Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), pentru reprezentanţi autorităţilor locale ale Moldovei în cadrul proiectului „Susţinerea autorităţilor locale”.

Directorul proiectului, Scott Johnson, a comunicat agenţiei „Infotag” că la acesta participă 32 de centre raionale, precum şi Găgăuzia.

„Proiectul are trei componente principale: planificarea complexă, managementul financiar, eficienţa energetică. Acest seminar pune accentul pe managementul financiar”, a spus acesta.

Potrivit ei, seminarul va dura cîteva săptămîni, pentru ca la acesta să poată participa cît mai mulţi conducători din periferii.

Ambasadorul SUA în Moldova, William H. Moser, consideră managementul eficient al finanţelor principala sarcină a autorităţilor moldoveneşti.

„Aceasta este principala filozofie a Guvernului – în primul rînd să gestioneze banii, iar apoi să se clarifice cu restul, atunci totul va funcţiona. Sîntem recunoscători autorităţilor Taracliei pentru atenţia acordată recomandărilor noastre şi pentru succesele obţinute”, a spus acesta.

Primarul Taracliei, Serghei Filipov, a comunicat agenției „Infotag”, că primăria raionului a semnat un acord cu proiectul în 2012 şi primele modificări au fost operate la capitolul organizarea muncii.

„Am modificat orarul personalului, am introdus funcţii noi. Acestea sînt: specialişti în domeniul activelor, manageri de eficienţă energetică, specialişti în relaţii cu publicul. Datorită seminarelor şi specialiştilor calificaţi ai USAID, am reuşit să majorăm veniturile bugetului cu 1,9 milioane – pînă la 9,4 milioane de lei. Şi aceasta este doar datorită modificărilor de personal şi cheltuielilor minime de 70 de mii de lei”, a spus acesta.

Potrivit lui, aceste modificări sînt 20% din rezultatele aşteptate în 2015.

Proiectul USAID „Suportul autorităţilor locale” a fost lansat în 2012 şi este calculat pentru o perioadă de patru ani. Costul acestuia este de $9 milioane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?