Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Inițiativa lui Formuzal împotriva PD-ului nu va avea finalitate – expert

24 ian. 2014,, 14:35   Societate
3134 4
Foto: voceabasarabiei.net
Partidele coaliției de guvernare nu vor reacționa în niciun fel la îndemnul lansat ieri de liderul Partidului Regiunilor, Mihail Formuzal, privind condamnarea Partidul Democrat prin intermediul unei declarații comune. Declarația aparține analistului politic Valentin Dolganiuc și a fost făcută pentru portalul de știri NOI.md.

Analistul este de părere că la baza inițiativei celor tei partide extraparlamentare, îndreptate împotriva PD-ului, stă o frustrare personală a bașcanului Găgăuziei, Mihai Formuzal, față de situația tensionată din cadrul Adunării Populare. Expertul afirmă că declarația comună privind decriminalizarea puterii de stat are și argumente temeinice.

„Se simt aici, pe de o parte, interesele de partid și un disconfort personal al domnului Formuzal, dar pe de altă parte, există și argumente reale legate de acapararea puterii, iar acest lucru se face nu doar de PD. Criminalizarea instituțiilor puterii se face și pe alte filiere. Formuzal este nemulțumit de modul în care au fost cumpărați deputații din Adunarea Populară a Găgăuziei de către PD. Această problemă există și este una gravă. Avem deputați care sînt vulnerabili în fața banilor sau puterii”, a remarcat Dolganiuc.

Expertul consideră că pentru membrii coaliției de guvernare inițiativa lui Formuzal va trece nevăzută. Analistul își argumentează poziția prin faptul că partide de o asemenea anvergură nu fac jocuri politice cu formațiuni atît de mici. Mai mult, Dolganiuc este de părere că nici alte partide extraparlamentare nu vor reacționa în acest caz.

Menționăm că ieri, Partidul Regiunilor, Partidul „Patrioții Moldovei” și Partidul Socialiștilor au lansat un apel la adresa clasei politice, prin care cer condamnarea Partidului Democrat și semnarea unei declarații comune în acest sens.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?