X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Štefan Füle a ascultat nemulţumirile liderului PCRM față de declarațiile preşedintelui român

24 ian. 2014,, 12:14   Politică
5012 4
Foto: publika.md
Comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate, Štefan Füle, a ascultat nemulţumirile preşedintelui Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, care a solicitat conducerii Uniunii Europene să dea „o apreciere acţiunilor Bucureştiului împotriva independenţei, statalităţii şi integrităţii teritoriale ale Moldovei”.

Potrivit agenţiei „Infotag”, care face referire la Serviciul de presă al PCRM, vineri, în cadrul întrevederii cu comisarul european, acesta a atras atenţia asupra „atacului continuu la adresa identităţii şi statalităţii moldoveneşti din partea Bucureştiului oficial”.

„Îndemnăm Bruxellesul să condamne în mod deschis declaraţiile preşedintelui României. Moldova nu este al doilea stat român, nu este pămînt românesc, iar moldovenii nu sînt români. În premieră un preşedinte de stat, membru al UE şi NATO, oficial şi-a expus pretenţiile faţă de alt stat, membru ONU, OSCE, al Consiliului Europei. Aceasta este o politică bine determinată împotriva independenţei, statalităţii şi integrităţii teritoriale ale Moldovei”, a accentuat Voronin.

Potrivit spuselor sale, anul politic din Moldova s-a început cu „atacuri fără precedent asupra libertăţii opiniei, la adresa posturilor TV independente”.

„Pentru moment, regimul de la putere face tot posibilul pentru a închide gura jurnaliştilor și a limita libertatea de exprimare în ţară”, a declarat liderul comuniştilor, menţionînd că „problema respectării libertăţii presei nu poate fi complet soluţionată pînă cînd nu va fi complet reluată difuzarea posturilor de televiziune, inclusiv, pînă nu va reveni pe micile ecrane postul de televiziune NIT”.

Serviciul de presă al PCRM nu a prezentat reacţia lui Štefan Füle la astfel de afirmaţii. Anterior Vladimir Voronin a declarat că nu se va întîlni cu comisarul european. Asta după ce în mai 2013 Fule a fost prezent la manifestaţia reprezentanţilor minorităţilor sexuale la Chişinău. Atunci Voronin a venit la întrevederea cu reprezentanţii UE şi i-a criticat dur pentru faptul că „i-au impus Moldovei adoptarea Legii privind asigurarea egalităţii de șanse”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?