Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Ucraina e cuprinsă de pogromuri (VIDEO)

24 ian. 2014,, 03:43   Externe
13602 8
Foto: voanews.com
În timp ce la Kiev după finalizarea negocierilor președintelui Viktor Ianukovici cu reprezentanții opoziției a fost anunțat un armistițiu temporar, în mai multe centre regionale mari din Ucraina au izbucnit revolte.

La 23 ianuarie la Ternopol aproximativ o mie de participanți la "adunarea populară" au invadat clădirea administrației regionale de stat, relatează UNIAN. Polițiștii au blocat accesul în clădire, au fost aduse forțe de ordine suplimentare, dar protestatarii au reușit să pătrundă în interiorul clădirii. Demonstranții au cerut demisia conducerii și intenționează să petreacă noaptea în clădire.



Evenimente similare au avut loc la Cerkassî. Acolo protestatarii, de asemenea, au pătruns în clădirea administrației regionale, dar cît de mulți oameni au intrat în clădire, nu se cunoaște.

Potrivit Gazeta.UA mulțimea arunca mobilierul pe fereastră, dîndu-i foc în curte. Multe birouri au fost devastate. Potrivit martorilor, mai multe autobuze cu polițiști au fost concentrate în zonă. Milițienii au reușit să ocupe edificiul administrației, împingîndu-i în stradă pe protestatari, după care au folosit împotriva lor tunurile de apă.



În orașul Rovnoe (vestul Ucrainei) forțele de ordine au fost forțate să părăsească clădirea administrației regionale după ce protestatarii au pus stăpînire pe ea.



La Sumî (în partea de est a Ucrainei) a avut loc tentativa de a ocupa clădirea administrației regionale.



Mass-media anunță că continuă tentativele de atacuri populare la Jitomir și Ivano-Frankovsk.

Anterior, mulțimea a pus stăpînire pe clădirea administrației regionale din Lvov, apoi protestatarii l-au forțat pe guvernatorul regiunii Lvov, Oleg Salo, să-și dea demisia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?