Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Lukașenko despre evenimentele din Ucraina: este un coșmar și dezastru

23 ian. 2014,, 01:18   Externe
22696 6
Foto: obozrevatel.com
Drept coșmar și dezastru apreciază președintele belarus, Alexandr Lukașenko, criză politică din Ucraina.

"Ceea ce se întîmplă în Ucraina este un coșmar, este un dezastru. Nu e treaba mea, se vor lămuri și fără mine, mă vor întreba – voi spune "da" sau "nu", voi ajuta sau nu. Dacă pun mîna pe putere la aceste alegeri prezidențiale cei care devastează – este pe termen lung", - afirmă Lukașenko, citat de "Beloruski partizan".

"Să sperăm că totul va fi bine din punctul de vedere al președinției (Ucrainei) în CSI, nimeni nu va transfera summit-ul CSI, dimpotrivă, eu sînt sigur că Ianukovici va dori să organizeze acest summit, iar noi, și Rusia și alții, vom susține astfel stabilitatea în Ucraina și actualul președinte, deoarece el este principalul reprezentant al puterii", - a spus șeful statului belarus.

Lucașenko a adăugat: "În rest ei trebuie să clarifice singuri. Prea multe ambiții au unii politicieni".

"O țară minunată, cu oameni minunați și acum această mizerie cu așa-numita piață, unde clanurile au împărțit țara, - iată la ce aduce asta. Odată ce copiii președintelui încep să facă afaceri – așteaptă probleme. Odată ce apar coroane pe capul soțiilor și amantelor – așteaptă probleme", - a spus Lukașenko.

Potrivit acestuia, situația din Ucraina este influențată de forțe externe. "Polonezii au fost puternic implicați...Mă tem ca Ucraina să nu se transforme definitiv într-o scenă a confruntărilor între Est și Vest", - a declarat Lukașenko.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?