X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Membrii unei grupări criminale, reținuți în urma unei operațiuni moldo-italiene

22 ian. 2014,, 16:15   Societate
4380 0
Foto: protv.md
Jumătate dintre membrii unei grupări criminale transnaționale care activează în Republica Moldova și Italia au fost reținuți în urma unei operațiuni ample moldo-italiene. Oamenii legii au reținut pînă în prezent 20 de membri ai grupării, dintre care șapte – pe teritoriul Republicii Moldova.

Gruparea criminală, specializată în șantaj, era condusă de „hoţul în lege” zis Patron. Acesta avea în subordine așa-numiți „supraveghetori”, care erau repartizați în mai multe ţări şi regiuni din Uniunea Europeană.

Polițiștii au stabilit că în Italia membrii organizației criminale şantajau şi estorcau bunuri şi bani de la proprietarii microbuzelor care transportă colete, dar și de la cetăţenii moldoveni care muncesc acolo.

Pe numele liderului grupării a fost emis un mandat de arest european. Potrivit ministerului de interne, membrii grupării criminale urmează a fi cercetați penal pe două cauze diferite: una inițiată de organele de drept din Moldova și alta – de cele din Italia.

Precizăm că la operațiunea de reținere a membrilor grupării au participat aproximativ 300 de carabinieri italieni și circa 100 de angajaţi ai poliţiei şi SIS-ului din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?