Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

„Union Fenosa” a anunțat regim de urgență

21 ian. 2014,, 10:05   Societate
6082 0
Foto: acasa.ro
La ora 8.00, 152 de localități din Republica Moldova, parțial sau integral, nu aveau energie electrică, a comunicat pentru NOI.md șeful Serviciului de presă al companiei „Gas Natural Fenosa”, Vasile Gribincea.

Serviciul de intervenție în caz de avarii al companiei a ținut situația sub control în ziua de ieri, însă lapovița de noaptea trecută și temperaturile joase au complicat starea de lucruri. La moment sistemul electroenergetic este afectat nu atît de ruperea liniilor electrice din cauza chiciurii, cît din cauza copacilor și crengilor mari care cad peste liniile electrice. Potrivit lui Gribincea, o altă problemă este că nu rezistă și se deteriorează izolatoarele care concomitent sînt și puncte de fixare și siguranțe.

Vasile Gribincea a precizat că în cadrul companiei a fost emis un ordin privind activitatea în regim de urgență. Pe teritoriul țării activează 78 de brigăzi de specialiști.

Conducerea „Gas Natural Fenosa” solicită populației să dea dovadă de înțelegere în situația creată și atenționează asupra pericolului și inadmisibilității înlăturării de sine stătător a defecțiunilor liniilor de curent electric. În cazul depistării unor deteriorări trebuie anunțate imediat oficiile teritoriale ale companiei și pînă la sosirea specialiștilor să fie asigurată securitatea oamenilor în apropiere de locul avariei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?