Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Găgăuzia a сerut ca legislația R. Moldova să fie adusă în conformitate cu Legea cu privire la statutul de autonomie

21 ian. 2014,, 03:28   Societate
4583 1
Foto: noi.md
La 20 ianuarie în capitala Găgăuziei, Comrat, a avut loc o ședință comună cu participarea vice-miniștrilor R. Moldova, membrilor Comitetului executiv și Adunării Populare a autonomiei Găgăuze. Potrivit REGNUM, cu referire la serviciul de presă al guvernatorului Găgăuziei, la ședință au participat reprezentanți ai aproape tuturor ministerelor și agențiilor din Republica Moldova.

În cadrul ședinței, reprezentanții autonomiei găgăuze au identificat o serie de probleme legate de interacțiunea cu autoritățile centrale, în special cu privire la deciziile adoptate de către ministere. "Guvernul a promovat multe reforme, fără a lua în considerare existența autonomiei găgăuze și a Legii cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei. Ca urmare, au apărut multe contradicții și probleme care trebuie soluționate", - a declarat guvernatorul Găgăuziei M. Formuzal.

Pe marginea ședinței de lucru s-a decis crearea unei comisii speciale, care va funcționa la nivel de experți și șefi de departamente și va determina componența documentelor finale. În plus, la dispoziția bașcanului, șefii direcțiilor Comitetului executiv vor pregăti documentația corespunzătoare pe marginea problemelor identificate în cursul întîlnirii. Bașcanul și-a exprimat încrederea că "pentru a exclude toate contradicțiile este nevoie de o muncă serioasă privind modernizarea legislației Republicii Moldova și a aducerea ei în conformitate cu Legea cu privire la statutul juridic special al autonomiei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?