X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Camerele video instalate pe drumuri fixează circa 8000 de încălcări pe zi

18 ian. 2014,, 16:15   Societate
6152 2
Foto: blogspot.com
Pe parcursul a 24 de ore camerele video instalate pe drumurile din Chișinău fixează circa 8000 de încălcări ale regulilor de circulație. Datele au fost prezentate de directorul Centrului de Monitorizare şi Control al Traficului Rutier, Dan Chiriță.

Începînd cu 15 ianuarie, sistemul de monitorizare funcționează în regim de testare și cei care încalcă regulile de circulație deocamdată primesc doar scrisori cu avertizare. Din luna februarie însă vor fi aplicate amenzi usturătoare.

Conducătorii auto cu numere de înmatriculare străine vor achita amenzi de rînd cu ceilalți șoferi.

„Toate automobilele care traversează hotarul Moldovei vor fi incluse într-o bază unică, care va fi elaborată de Inspectoratul de patrulare și Vamă. Această bază va conține date despre proprietarii tuturor unităților de transport care traversează hotarul Moldovei, de aceea va fi foarte simplu de depistat șoferii care încalcă regulile de circulație”, a explicat Chiriță.

Referindu-se la automobiliștii care tranzitează teritoriul Moldovei, Chiriță a menționat că pînă în februarie va fi elaborat un mecanism de sancționare și pentru această categorie. „Angajații Inspectoratului de patrulare vor colabora cu Poliția de Frontieră, care va putea amenda șoferii nedisciplinați la ieșirea din țară”, a menționat directorul Centrului.

În prezent, camere video sînt instalate la 40 de intersecții din Chișinău. Fiecare cameră poate concomitent realiza pînă la șapte cadre. Pe parcursul anului, în capitală vor fi instalate peste 500 de camere video.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?