X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Situația privind referendumurile din 2 februarie în Găgăuzia rămîne incertă (VIDEO)

18 ian. 2014,, 15:42   Societate
5614 3
Foto: vfokuse.md
Incertitudine cu privire la referendumurile din autonomia gagauza. Nu este exclus ca conducerea locala va renunta la pleibiscit. Deocamdata Chisinaul si Comrat au decis sa intensifice dialogul.

Intrevederea a avut loc. Vicepresedintii Adunarii Populare din Gagauzia Demian Caraseni si Alexandru Tarnavskii au venit la Chisinau sa discute situatia creata de referendumurile din regiune. Deocamdata nu s-a ajuns la un numitor comun. Partile vor continua sa discute saptamana viitoare.

La 17 ianuarie la Comrat urma sa aiba sedinta extraordinara a forului local, dar a fost anulata din cauza lipsei qvorumului. La intrebarea privind refrendumul, vicepresedintele Adunarii Populare Demian Caraseni a refuzat sa raspunda.

Demian Caraseni, Vicepreședintele Adunării Populare Al Uta Găgăuzia: «Toate întrebările vor fi discutate la ședința Adunării Populare».

Decizia Comratului de a organiza pe 2 februarie un referendum a fost una din motivele problemelor iscate in Partidul Democrat. Formatiunea a ajuns intr-o situatie delicata din motiv ca democratii detin majoritatea in Adunarea Populara a Gagauziei, dar exista divergente ce tine de politica la nivel local si cea a conducerii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?