X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Maior de poliţie reţinut de CNA, DE DOUĂ ORI, pentru corupere pasivă

16 ian. 2014,, 17:08   Societate
5979 1
Foto: mpinteractiv.ro
Un maior de poliţie din cadrul Inspectoratului de poliţie Drochia a fost reţinut cu puţin timp în urmă de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Poliţistul este bănuit de extorcarea a 200 de euro de la un şofer pentru a nu-l trage la răspundere pentru conducerea autoturismului în stare de ebrietate.

Operaţiunea de reţinere a avut loc după primirea banilor, iar în prezent omul legii se află în custodia ofiţerilor Direcţiei Generale Teritoriale Nord a CNA.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pînă la 10 ani de închisoare cu o amendă de pînă la 60 de mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţie pe un termen de la 2 la 5 ani.

CNA anunţă că respectivul poliţist a mai fost reţinut de ofiţerii CNA în luna septembrie 2013, fiind suspectat de comiterea unei infracţiuni similare. Atunci acesta a fost prins în flagrant după primirea a 4000 de lei de la un şofer pentru neatragerea la răspundere pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Procurorii au cerut MAI suspendarea din funcţie a ofiţerului pe perioada anchetei, însă demersul nu a fost acceptat. În prezent dosarul acestuia se află în instanţa de judecată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?