Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Pregătiri pentru Olimpiada de la Soci: în sudul Rusiei a fost dejucat un atac terorist de proporții

16 ian. 2014,, 16:20   Externe
4926 0
Foto: chechen.org
În Daghestan forțele speciale ruse au nimicit patru teroriști, printre care liderul grupării criminale din Hasaviurt. Potrivit datelor Comitetului Național Antitero, este vorba despre autorul exploziei de lîngă sediul poliției rutiere din Piatigorsk din decembrie 2013. După toate probabilitățile, gruparea pregătea noi atentate cu bombă, deoarece în casa în care se ascundeau membrii grupării a fost găsită o bombă cu puterea de 50 kg în echivalent de trotil.

Localitatea Karlaniurt este blocată din dimineața zilei de 15 ianuarie de tehnică blindată și efective masive de poliție. Casa particulară unde, potrivit datelor operative, se află teroriștii a fost înconjurată, iar celor aflați acolo li s-a propus să se predea. Însă evenimentele au început să se deruleze după un scenariu previzibil.

„Bandiții au opus o rezistență înverșunată și, folosindu-se de întunericul de afară, au încercat să rupă încercuirea, folosind arme automate și grenade. Datorită bărbăției colaboratorilor forțelor speciale, această tentativă a fost dejucată”, a subliniat reprezentantul Comitetului Național Antitero al Federației Ruse, Dmitri Pavlov.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?