Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

UE va aloca Moldovei 21 de milioane de euro pentru consolidarea managementului la hotare și a migrației în contextul liberalizării regimului de vize

16 ian. 2014,, 10:36   Economie
4865 1
Foto: noi.md
Republica Moldova va beneficia din partea Uniunii Europene de asistență financiară în mărime de 21 de milioane de euro pentru implementarea Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize, care prevede consolidarea managementului la hotare, managementului migrației și sporirii ordinii de drept și securității. Aceste prevederi se conțin în proiectul Acordului de finanțare între Guvernul Moldovei și UE privind susținerea implementării Planului de acțiuni menționat, care va fi semnat cu UE. Cabinetul de Miniștri a aprobat inițierea negocierilor pe marginea acestui document, relatează NOI.md.

Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, a comunicat că scopul principal al acordului este sporirea mobilității cetățenilor Moldovei, asigurarea ordinii de drept și securității, consolidarea statului de drept și respectarea drepturilor omului în conformitate cu standardele UE.

Sarcinile specifice care se conțin în Planul de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize prevăd consolidarea managementului la hotare, managementului migrației și sporirii ordinii de drept și securității. Alocarea fondurilor respective este determinată de progresul obținut în realizarea politicilor care includ criteriile și indicatorii realizărilor în domeniul managementului la hotare și a migrației, asigurării ordinii de drept și a securității.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?