X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Vicebaşcan: Locuitorii Găgăuziei doresc să studieze limba de stat

16 ian. 2014,, 09:40   Societate
2822 0
Foto: gagauzinfo.md
„Locuitorii Găgăuziei doresc şi sînt dispuşi să studieze limba de stat”, a comunicat miercuri, în cadrul unei „mese rotunde”, vicebaşcanul autonomiei Nicolai Stoianov.

Potrivit agenţiei „Infotag”, el a dezminţit opinia potrivit căreia găgăuzii nu doresc să studieze limba de stat. „Problema constă în faptul că pînă acum nu au fost elaborate programele pentru studierea limbii de stat şi abia de curînd a părut posibilitatea de a învăţa. Cu regret, aceasta nu este o iniţiativă a statului. Fostul prim-ministru Vlad Filat a promis că va fi elaborat un program de studiere a limbii. Ţara are un nou premier, iar programul aşa şi nu a fost elaborat”, a spus Stoianov.

Potrivit lui, „la momentul actual principala sarcină a Găgăuziei este studierea şi cunoaşterea a trei limbi – găgăuză, rusă şi cea de stat”.

„O propunere ar fi să li se acorde oamenilor, în decursul zilelor de lucru, timp pentru a putea frecventa cursurile. De asemenea, trebuie efectuat un studiu pentru a afla cîţi oameni nu cunosc limba de stat, iar apoi să le dăruim cîte un set de manuale pentru a avea posibilitatea de a studia de sine stătător”, a spus Stoianov, reiterînd că găgăuzii „nu au condiţiile necesare pentru a studia limba, iar dorinţă întotdeauna este”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?