Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Prezentatorul roman a spus ceea ce crede despre moldoveni întreaga elită românească ‒ declaraţie

15 ian. 2014,, 14:56   Societate
8545 6
Foto: noi.md
„Jurnalistul român, ca și președintele român, își permite să spună ceea ce crede cu adevărat și nu ceea ce este necesar să se spună”, a declarat analistul politic Victor Gurău, menționînd că acest lucru ar trebui să ne trezească și să ne impună să acceptăm realitatea aşa cum este.

„Pot spune ca persoană care știe care este atitudinea faţă de noi a așa-numitei „elite intelectuale româneşti”, deoarece la începutul anilor '90 m-am ocupat de problema amenajării consiliilor în România, iar soția mea a absolvit facultatea acolo. Acest jurnalist îşi expune punctul de vedere cu privire la toţi moldovenii din partea așa-numitei „elite româneşti”. De aceea că, din punctul lor de vedere, moldovenii aşa şi sînt, cum i-a supranumit el ‒ „ţărănoi”.

Potrivit lui Gurău, motivul unei asemenea atitudini a „intelectualilor români” faţă de moldoveni se ascunde în complexul de inferioritate al acestora, care se manifestă prin faptul că ideologia românească, în sine, nu are propria bază.

„Toată ideologia lor se bazează pe valorile istorice, intelectuale și culturale ale Moldovei și Ardealului (Transilvaniei). Iar pentru a minimiza importanţa moldovenescului din cazanul comun al ideologiei româneşti, îşi permit să facă asemenea declaraţii. Același complex de inferioritate în rîndul românilor îl putem observa atunci cînd vine vorba de Rusia. Și cetățenilor noștri nu le este deloc uşor cînd se află printre masele românești”, a menţionat Gurău.

La una dintre emisiuni, prezentatorul şi-a permis remarci ofensatoare la adresa cetățenilor Republicii Moldova, numindu-i „țărani” și „țigani”.

Prezentatorul l-a menționat și pe prim-ministrul moldovean Iurie Leancă, spunînd despre el că e un „terchea-berchea”.

Anterior şi președintele Traian Băsescu i-a acuzat de ingratitudine și incorectitudine pe politicienii din Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?