Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

În Moldova prețurile la zahăr sînt mai mici decît în Ucraina și România

15 ian. 2014,, 10:05   Economie
6548 1
Foto: noi.md
Prețul mediu la zahăr în Republica Moldova constituie aproximativ 790 de dolari SUA pentru 1 tonă, fiind considerabil mai mic la nivel regional decît în Ucraina și România (830-840 de dolari SUA per tonă), relatează NOI.md.

Despre acest lucru a comunicat compania Südzucker Moldova, menţionînd că, datorită calităţii înalte a materiei prime, reducerii pierderilor de producţie şi majorării eficienţei energetice la fabricile de zahăr Südzucker Moldova, reducerii preţului de cost al zahărului, a fost asigurată competitivitatea producţiei companiei nu numai pe pieţele UE, unde preţurile la zahăr sînt înalte, ci şi pe pieţele Federaţiei Ruse şi Republicii Belarus.

La majorarea competitivităţii zahărului moldovenesc a contribuit, de asemenea, reducerea cotei TVA pentru acest produs cu 8 %. Responsabilii de la Compania Südzucker Moldova menţionează, de asemenea, că sfecla de zahăr a devenit cea mai rentabilă cultură de cîmp din Moldova în sezonul agricol 2013, graţie unei productivităţi bune şi preţurilor mai înalte de realizare în raport cu preţurile regionale, care au depăşit pragul de 700 de lei/tona. În condiţiile unui nivel maxim al costurilor de producţie (pînă la 20 de mii de lei/ha), venitul brut al gospodăriilor agricole de pe 1 hectar de plantaţii de sfeclă de zahăr a constituit aproximativ 7-8 mii de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?