X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

OSCE şi Ambasada SUA, îngrijorate de excluderea bruscă a unui şir de posturi TV din pachetele de televiziune prin cablu

14 ian. 2014,, 16:15   Societate
4335 0
Foto: sia.az
Ambasada SUA în Republica Moldova şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la excluderea bruscă a posturilor Accent TV, RTR Moldova şi Jurnal TV din grila de retransmisie a unui şir de operatori de televiziune prin cablu.

În comunicatul ambasadei, citat de agenţia „Infotag”, este exprimată opinia că astfel de limitări prejudiciază aceste surse mass-media şi încalcă dreptul cetăţenilor de a se informa din diferite surse.

„Aceste cazuri recente par a fi continuarea unei tendinţe îngrijorătoare în care instituţiile mass-media dispar de pe unde din motive mai puţin transparente, aşa cum s-a întîmplat în 2012, cînd a fost retrasă licenţa de emisie a canalului NIT. Nu o astfel de situaţie a mass-media merită cetăţenii Moldovei”, se menționează în comunicat.

Reprezentanții Ambasadei sînt convinşi că o stare sănătoasă a mass-media înseamnă reflectarea unei diversităţi de opinii şi percepţii şi permite vocilor din opoziţie să fie auzite. „Facem apel către autorităţile Republicii Moldova să asigure un mediu de operare echitabil şi transparent, în care toate instituţiile mass-media pot concura cu onestitate şi fără favoritism”, se scrie în comunicatul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei Dunja Mijatoviс, de asemenea, a declarat că excluderea pripită a celor trei posturi de televiziune din grilele a cîtorva operatori de televiziune prin cablu „poate afecta negativ pluralismul presei în Moldova”.

„Decizia unilaterală de a întrerupe retransmisia celor trei posturi TV încalcă libertatea presei şi pluralismul de opinie, deoarece aceste posturi TV sînt cunoscute prin poziţia critică faţă de actuala guvernare”, a spus aceasta, îndemnînd autorităţile Republicii Moldova să faciliteze soluţionarea acestei situaţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?