X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

PLDM și PD comentează scandalul din jurul unor posturi TV

14 ian. 2014,, 15:20   Societate
4389 3
Foto: ionel-istrati.com
După ce ieri mai mulți jurnaliști au contestat, la sediul CCA, decizia de excludere a postului Jurnal TV din grila de emisie a mai multor operatori de cablu, astăzi și reprezentanții partidelor politice și-au făcut publică poziția.

Atît democrații, cît și liberal-democrații îndeamnă părțile să găsească soluții optime, pornind de la normele legale, fără a îngrădi libertatea presei din Republica Moldova.

„PLDM consideră regretabilă limitarea accesului mai multor televiziuni la reţelele operatorilor de cablu și îşi exprimă solidaritatea cu comunitatea de jurnalişti. În timpul apropiat PLDM va veni cu iniţiative privind reglementarea pe deplin a acestui domeniu în spiritul dreptului la libera exprimare”, se precizează într-un comunicat al partidului.

De cealaltă parte, Partidul Democrat îndeamnă reprezentanții presei, dar și alte persoane vizate să nu speculeze pe marginea acestui subiect.

„PDM consideră că acest subiect nu trebuie speculat în mod manipulator și nu trebuie create tensiuni suplimentare, ci găsită o cale de dialog, care să ducă la rezolvarea conflictului, nu la amplificarea lui și la folosirea în scopuri incorecte”, se arată într-un comunicat de presă al PD.

Precizăm că recent postul Jurnal TV a fost exclus din lista programelor TV retransmise obligatoriu de operatorii de cablu. Reprezentanții Consiliului Coordonator al Audiovizualului au declarat anterior că vor investiga situaţia creată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?