Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Artur Reșetnicov: Declarațiile lui Băsescu ne aruncă în pragul unui război civil

14 ian. 2014,, 09:53   Politică
5221 15
Foto: tribuna.md
Comunistul Artur Reșetnicov critică dur declarațiile președintelui României, Traian Băsescu, privind un eventual proiect de unire a Republicii Moldova cu România în studioul In PROfunzime. El spune că astfel de declarații pot provoca un război civil.

De cealaltă parte, președintele fracțiunii parlamentare PLDM, Valeriu Streleț, recunoaște meritul României în susținerea Republicii Moldova din ultimii ani, atît din perspectiva proiectelor de dezvoltare, cît și susținerea în parcursul european al Moldovei.

"Noi ca partid tratăm perspectiva integrării europene doar prin prisma Republicii Moldova ca stat independent. Astfel de declarații nu pot influența prezentul și viitorul Republicii Moldova", a adăugat Streleț.

Totodată, Dumitru Diacov a spus că prin astfel de declarații, Traian Băsescu face un deserviciu Republicii Moldova. "A făcut multe lucruri în România și acum s-a apucat de Republica Moldova. Este clar că povestea cu unirea este o necesitate a lui Băsescu, care are nevoie de o temă electorală în România. Acest subiect în Moldova nu stă în ordinea de zi și nici europenii nu sprijină această idee. Această demagogie unionistă strică doar relațiile dintre București și Chișinău", a subliniat Diacov.

Deputații din coaliție i-au spus comunistului că și Vladimir Voronin era în relații prietenoase cu Bucureștiul. Drept replică, Reșetnicov a spus că "Băsescu i-a propus lui Voronin alipirea Moldovei cu România încă din 2007. Voronin i-a spus nu. Astfel, s-au înrăutățit relațiile", a adăugat Reșetnicov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?