Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Expert: Nu este exclus că politica editorială a postului Jurnal TV deranjează pe cineva

13 ian. 2014,, 15:46   Societate
4430 1
Foto: tribuna.md
Excluderea postului Jurnal TV din lista programelor TV retransmise obligatoriu de operatorii de cablu este un lucru inadmisibil într-o societate democratică. De această părere este președintele interimar al Uniunii Jurnaliștilor din Moldova, analistul politic Petru Bogatu.

Deși nu a putut spune cu certitudine dacă responsabil de situația creată este Consiliul Coordonator al Audiovizualului, expertul a opinat că este posibil ca în spatele acestor acțiuni să stea persoane care nu agreează politica editorială a postului.

„Toți radiodifuzorii trebuie tratați la fel, indiferent de politica editorială sau de accentele politice care se pun. Nu pot să pun mîna în foc că la mijloc este o acțiune orchestrată de CCA, dar sigur că aceste acțiuni ridică semne de întrebare, în momentul în care mai mulți operatorii de cablu exclud din grila lor aceeași radiodifuzori. Nu este exclus că pe cineva deranjează politica editorială a posturilor respective. Orice încercare de îngrădire a libertății de expresie a unei instituții media trebuie condamnată”, a precizat Bogatu.

Preşedintele interimar al UJM a subliniat că situația trebuie mai întîi verificată și luate măsurile care se impun.

Menționăm că mai mulți jurnaliști au protestat astăzi la sediul Consiliului Coordonator al Audiovizualului, după ce postul Jurnal TV a fost exclus din lista de bază de către operatorii de cablu și inclus în alte oferte, mai scumpe. Hotărîrea Consiliului prevede că doar posturile de televiziune care sînt difuzate prin eter şi au acoperire națională să fie retransmise obligatoriu. De cealaltă parte, reprezentanții CCA susțin că vor investiga situaţia creată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?