X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Mişcarea Antimafie critică intenţia CCA de a limita numărul posturilor TV transmise obligatoriu de operatorii de cablu

13 ian. 2014,, 15:35   Societate
3338 3
Foto: nasul.tv
Mişcarea Antimafie se pronunţă împotriva deciziei Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) de a limita numărul posturilor TV transmise obligatoriu de operatorii de cablu. Voluntarii Mişcării au organizat luni o acţiune de protest în faţa CCA, solicitînd anularea proiectului de decizie.

Potrivit agenţiei „Infotag”, la protest au participat cîteva zeci de voluntari ai Mişcării Antimafie, precum şi angajaţi ai postului Jurnal TV, care aveau pancarte cu inscripţii „CCA – unealtă a mafiei”, „Mafia atacă presa”, „Se pregăteşte fraudarea alegerilor”. Voluntarii au mai scandat „Jos mafia!”, „Libertate presei!”, „Jos cenzura!”, „Vrem Jurnalul înapoi!”, „Ieşi afară, Pocaznoi!”.

Liderul Mişcării de voluntari ai Mişcării Antimafie, Paul Gherman, a menţionat că „intenţia CCA reprezintă o încălcare flagrantă a libertăţii presei şi a accesului la informaţie în condiţii egale”. „Pe de o parte, acţiunile CCA fac parte dintr-un plan antidemocratic şi antieuropean de fraudare a alegerilor parlamentare, pus la cale de Vlad Plahotniuc, iar pe de altă parte aceasta reprezintă ultima picătură din atacul raider pe care Plahotniuc îl exercită asupra presei, lipsind cetăţenii de unicul post care aduce adevărul în casele cetăţenilor”, a spus sursa citată.

Potrivit lui, prin elaborarea proiectului de decizie, „CCA s-a transformat din garant al interesului public într-o firmă care îndeplineşte interesele lui Plahotniuc”.

„Dacă decizia nu va fi modificată, atunci Republica Moldova va fi ocupată totalmente de mafie”, a spus Gherman.

Liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, fost consilier prezidenţial, a menţionat că ceea ce se întîmplă astăzi în Republica Moldova nu trebuie să lase indiferent pe nimeni.

„Nu trebuie să existe un alt instrument de a umbla la presă decît telecomanda. Atunci cînd funcţiona postul de televiziune NIT, mă enerva propaganda făcută de acest post, însă foloseam telecomanda pentru a trece la un alt post de televiziune. Nici prin gînd nu mi-a venit că NIT trebuie închis. Ceea ce se întîmplă acum în Moldova este inadmisibil. Jurnal TV este singurul post care nu este controlat de mafia din Republica Moldova. Nu este adevărat că nu mai există Alianţa pentru Integrare Europeană. Ea există şi se manifestă şi în opoziţie, şi la guvernare, avînd în spate acelaşi om – Vlad Plahotniuc”, a spus Mocanu.

Liderul Mişcării a menţionat că va organiza acţiuni de protest şi în raioanele ţării, acolo unde „deja au început pregătirile pentru fraudarea alegerilor parlamentare de la finele anului 2014”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?