Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Un primar a fost revocat din funcție

13 ian. 2014,, 13:05   Societate
5221 0
Foto: knews.kg
Primarul localității Ignăței din raionul Rezina, Ion Balan, a fost revocat din funcție după ce Comisia Națională de Integritate a constatat încălcarea de către acesta a regimului juridic al incompatibilității.

În rezultatul controlului efectuat de către CNI, s-a stabilit că primarul Ion Balan este concomitent fondator și administrator al ÎI „Ion Balan”, al GȚ „Ion Balan” și al SRL „Ignat-Prim”, fapt ce contravine Legii privind administrația publică locală. Acesta prevede că primarii, pe parcursul exercitării mandatului lor, nu au dreptul să dețină alte funcții retribuite sau să cumuleze o altă funcție în întreprinderi, instituții și organizații cu orice formă de organizare juridică, cu excepția activităților științifice, didactice și de creație.

Prin urmare, la 30 mai 2013 Comisia a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilității de către primarul Ion Balan.

Nefiind de acord însă cu decizia CNI, Ion Balan a contestat-o în instanța de judecată.

În cele din urmă, Judecătoria Rezina, prin hotărîrea din 30 decembrie 2013, a decis revocarea mandatului de primar al satului Ignăței.

Hotărîrea vizată nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?