Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Deputații acuzați de ATAC FLAGRANT la adresa autonomiei locale

10 ian. 2014,, 17:42   Politică
6044 1
Foto: noi.md
Adoptarea modificărilor la legea prin care au fost stabilite cote maxime pentru taxele locale va ruina bugetele autorităților publice locale, mai ales pe cele ale localităților urbane. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de către un grup de primari, care au reprezentat punctul de vedere al majorității APL. Edilii au adresat și o declarație factorilor de decizie din țară, de la care au solicitat măsuri concrete pentru anularea deciziei. Totodată, despre pericolul pe care îl prezintă pentru autonomia locală plafonarea maximă a taxelor locale au fost informate și instituțiile europene.

Congresul Autorităţilor Publice Locale din Moldova (CALM) a adoptat o declaraţie prin care solicită Parlamentului să abroge de urgenţă noile prevederi legale privind plafonarea sau, în unele cazuri, anularea mai multor taxe locale. Ca rezultat al impunerii acestor prevederi, autorităţile publice locale spun că vor avea în anul curent pierderi de 200 de milioane de lei.

Preşedintele CALM, Tatiana Badan, a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă la IPN că prevederile legislative în cauză au fost adoptate abuziv, cu lipsă maximă de transparenţă, fără a consulta autorităţile publice locale.

Prezenţi la conferinţa de presă, primarii mai multor oraşe au subliniat că prin plafonarea taxelor locale şi anularea unora dintre ele localităţile au fost private de sursele necesare pentru salubrizare, amenajarea teritoriului, iluminatul public şi alte necesităţi locale.

Primarii au menţionat că săptămîna viitoare vor organiza o întîlnire, la care vor invita reprezentanții ai autorităților centrale, pentru a iniția un dialog în vederea soluționării cît mai urgente a situației create în legătură cu plafonarea taxelor locale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?