Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Iușcenko: Ucraina are două căi

10 ian. 2014,, 02:19   Externe
10308 9
Foto: blogspot.com
Pentru Ucraina, să întoarcă spatele Europei înseamnă să facă un pas înapoi, a declarat pentru ziarul francez Liberation al treilea președinte al Ucrainei. Politicianul este sigur că cu actualul președinte ucrainean Viktor Ianukovici este încă posibil de a "de lucra", dar este mai bine săne întoarcem la esența acestei crize.

Potrivit lui Victor Iușcenko, protestatarii din Piața Independenței militează pentru o nouă orientare politică, care se numește cale europeană. "Este Maidanul cetățenilor, nu a partidelor politice. Ideea europeană consolidează națiunea ucraineană. Chiar Parlamentul a adoptat textul, care se referă la integrarea în Europa ca obiectiv politic al țării. Și două treimi a poporului sprijină această alegere", - a explicat el.

Ucraina are două căi, în opinia lui Iușcenko. Prima - apropierea de Europa, modernizarea țării, lupta împotriva corupției, afluxul de investiții occidentale, reforma organelor de drept. Al doilea – revenirea la politica pro-imperială.

A treilea Președinte consideră că pentru ieșirea din criza actuală, este necesar să fie eliberați toți cei reținuți în timpul dispersării demonstrațiilor și pedepsiți cei responsabili de violența forțelor de securitate. Următorul pas va fi semnarea acordului cu Bruxelles, a adăugat el.

Anterior, Iuscenko a declarat ca Ucraina va ieși efectiv din criză doar semnînd Acordul de asociere cu UE . "Criza poate fi soluționată doar prin semnarea asocierii europene", - a declarat Iușcenko, la o masă rotundă petrecută la Kiev.

El și-a exprimat, de asemenea, opinia că participanții la masa rotundă trebuie să iasă cu inițiativa de a examina problema liberalizării regimului de vize cu UE pentru studenții ucraineni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?