Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

SUA au pregătit un plan de evacuare pentru Soci

9 ian. 2014,, 02:41   Sport
11692 4
Foto: lenta.ru
Federaţia Americană de Schi şi Snowbord a semnat un contract cu compania privată de pază Global Rescue legat de asigurarea securităţii sportivilor în perioada Jocurilor Olimpice de la Soci, informează lenta.ru.

Printre altele, contractul prevede un plan de evacuare în masă în condiţiile unei situaţii de urgenţă.

Compania de securitate a rezervat 5 avioane în cazul unei situaţii de urgenţă. Aproape 400 de persoane, sportivi, membri ai federaţiei şi turişti se vor afla sub protecţia companiei Global Rescue.

Purtătorul de cuvânt al companiei a menţionat că măsurile de securitate întreprinse de organizatorii din Rusia sînt adecvate şi suficiente, însă firma trebuie să fie pregătită pentru situaţii neprevăzute.
Amintim că ediția a XXII-a a Jocurilor Olimpice de Iarnă va avea loc la Soci, de la 7 la 23 februarie 2014. De marți a la Soci a fost introdus un regim special. Acesta prevede introducerea de măsuri de securitate fără precedent la Jocurile Olimpice de iarnă .

În special, a fost prevăzută o zona de interdicție, accesul în care fără o necesitate de serviciu sau de producție va fi imposibil. Limitele acestei zone au fost bine stabilite: o parte din teritoriul ei se întinde de-a lungul frontierei Karachaievo-Cherkessiei și ajunge la frontieră Rusiei cu teritoriul separatist georgian al Abhaziei.

Accesul în Soci va fi controlat de peste 30 de mii de angajați ai forțelor de ordine și trupelor de interne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?