Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Marea Britanie va limita afluxul de imigranți din UE

6 ian. 2014,, 14:21   Externe
5560 1
Foto: antena3.ro
Premierul britanic David Cameron a declarat despre necesitatea de a impune restricții afluxului masiv de imigranți din UE, relatează The Guardian. El a remarcat că, după aderarea Poloniei, Letoniei, Lituaniei și altor țări la UE, numai în Marea Britanie, inițial au ajuns aproximativ 1,5 milioane de persoane.

Cameron a identificat două probleme-cheie. În primul rînd – migrarea în căutare de privilegii: în ceea ce privește astfel de migranți trebuie să fie înăsprită legislația, considră Cameron. A doua – o scară uriașă a deplasărilor. La această amenințare, după cum a menționat prim-ministrul britanic, fondatorii UE nici nu s-au gîndit. Potrivit lui Cameron, este necesar să se elaboreze măsuri mai eficiente de reglementare a fluxurilor de migrație în cadrul Uniunii Europene.

Trezește îngrijorarea lui Cameron și faptul că migranții se bucură adesea de toate avantajele Sistemului de Stat de Sănătate ( NHS ) din Marea Britanie. Prim-ministrul a menționat că sistemul actual al ocrotirii sănătății în Marea Britanie este patrimoniu național, accesul liber la care contribuabilii îl plătesc din buzunarul lor. Prin urmare, migranții " nu au dreptul de a utiliza sistemul gratuit și sînt obligați să plătească pentru el".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?