Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

O grupare specializată în contrabanda cu textile a ajuns pe mîna procurorilor

3 ian. 2014,, 12:45   Societate
4608 1
Foto: karadenizpress.ro
Patru bărbați au fost trimiși în judecată, fiind acuzați de contrabandă cu textile, în valoare de peste 1,5 milioane de lei.

Potrivit procurorilor, unul dintre inculpaţi a înregistrat în regiunea transnistreană o societate comercială, fiind numit în calitate de director. Ulterior, acesta a expediat din portul maritim Odesa pe adresa firmei sale ţesături de provenienţă chineză în valoare de peste 1,5 milioane de lei, care au ajuns la destinaţie în iunie 2012.

Alţi doi complici au intrat în posesia contractului în care au fost incluse date false, precum că alt agent economic cu sediul în orașul Tiraspol a cumpărat textile în asortiment de provenienţă chineză. Cei patru complici au trecut lotul de marfă peste frontiera Republicii Moldova, perfectînd declaraţii vamale false. Aceștia au indicat în documente că destinatarul mărfii este un alt agent economic din Tiraspol, care prelucrează textile şi care beneficiază de scutiri la achitarea plăţilor vamale.

După aceeaşi schemă, în luna august 2012 inculpaţii au transportat încă un lot de mărfuri textile în valoare de 718 mii de lei, însă schema a fost deconspirată de autoritățile vamale din Ucraina.

Potrivit procurorilor, prin aceste acţiuni inculpaţii au prejudiciat bugetul de stat cu peste 450 de mii de lei. Dosarul penal a fost expediat în instanță, în timp ce unul dintre bănuiți este anunțat în căutare internațională.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?