X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Inspectoratul Fiscal va crea posturi fiscale la toate întreprinderile aflate în proces de insolvabilitate

3 ian. 2014,, 11:16   Economie
6829 0
Foto: press.md
La întreprinderile aflate în proces de insolvabilitate din Republica Moldova urmează să fie create posturi fiscale pentru a putea fi urmărite tranzacţiile şi stinse creanţele acestora, transmite NOI.md.

Propunerea a fost făcută de șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS), Ion Prisăcaru, în cadrul primei şedințe interne de lucru din acest an, cu participarea conducerii IFPS şi reprezentanţilor IFS pe municipiul Chişinău. În cadrul ședinței au fost abordate aspecte ale administrării fiscale a contribuabililor aflați în procedură de insolvabilitate, precum și a contribuabililor care întrunesc condițiile de intentare a procedurii de insolvabilitate.

Ion Prisăcaru a menționat că autoritatea fiscală naţională trebuie să intervină eficient în gestionarea întreprinderilor aflate în proces de insolvabilitate, pentru a stinge creanţele şi pentru a nu permite acumularea de noi datorii faţă de buget.

Șeful IFPS a specificat că uneori, dacă nu se intervine eficient, agenţii economici aflaţi în proces de insolvabilitate continuă să acumuleze datorii mari faţă de buget, pentru redresarea situaţiei fiind necesară operarea unor modificări la Legea insolvabilităţii, dar şi întreprinderea unui set întreg de acţiuni operative. În acest sens, a fost propusă instituirea de posturi fiscale la aceşti agenţi economici pentru a putea fi urmărite tranzacţiile şi stinse creanţele.

Prisăcaru a dispus crearea unui grup de lucru care să gestioneze eforturile orientate spre achitarea restanţelor la buget de către întreprinderile aflate în proces de insolvabilitate, inclusiv prin identificarea unor propuneri de modificare a Legii insolvabilităţii. Urmează ca peste o lună grupul de lucru să prezinte conducerii IFPS propuneri oportune pentru redresarea situaţiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?