Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Atenție! Focurile de artificii ne pot distruge viața (VIDEO)

31 dec. 2013,, 18:00   Societate
5766 0
Foto: partyorganiserslondon.com
Focurile de artificii prezintă pericol incendiar. Pirotehnistul Mihail Bogatîi a subliniat pentru NOI.md că înainte de a fi folosite, este necesar de a studia atent instrucțiunile și măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

Astfel, pentru a evita anumite situații regretabile, se interzice utilizarea articolelor de către copii, aducerea în stare de funcționare a produselor cu defecte vizuale, aprinderea focurilor de artificii în apropierea unor obiecte cu risc ridicat de incendiu, lansarea din mînă, de pe acoperișul casei sau de la balcon, utilizarea articolelor de persoane aflate în stare de ebrietate sau sub influența substanțelor narcotice, amplasarea spectatorilor la o distanță mai mică decît cea menționată pe produs și apropierea de produsul care nu a funcționat normal mai devreme de 15 minute.

De asemenea, o importanță majoră trebuie acordată locului de se procură focurile de artificii. „Cel mai bine este să procurăm produsele pirotehnice din magazinele specializate, și nu de la piață. În primul rînd, magazinele specializate garantează cumpărătorilor că produsele nu sînt contrafăcute, prin intermediul autorizației de vînzare, apoi ele asigură condiții bune de păstrare. Totodată cumpărătorul trebuie să acorde o atenție sporită termenului de valabilitate, care obligatoriu trebuie să fie indicat pe produs. În plus, o firmă oficială întotdeauna va avea în vitrină cel puțin 100 de feluri de produse pirotehnice, și nu doar 6”, a explicat Mihail Bogatîi.

În Republica Moldova produsele pirotehnice sînt importate de obicei din Polonia. Prețul acestora începe de la 3 lei și ajunge pînă la cîteva sute de lei. Menționăm că legislația în vigoare interzice lansarea focurilor de artificii între orele 22.00 și 07.00.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?