Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Clădirea renovată a Parlamentului în IMAGINI (FOTO, VIDEO)

30 dec. 2013,, 15:26   Politică
8891 0
Foto: noi.md
Președintele Parlamentului, Igor Corman, și ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, au organizat astăzi un tur de presă în clădirea renovată a Parlamentului. În cadrul vizitei au fost prezentate sala de ședințe plenare a legislativului, birourile vicepreședinților, dar și sălile de întruniri ale fracțiunilor parlamentare.

Sala de ședințe a fost proiectată conform standardelor europene, iar mobilierul din interiorul sălii a fost fabricat din lemn de nuc. Totodată, mesele de lucru ale deputaților au fost dotate cu microfoane, astfel încît aceștia nu vor mai fi nevoiți să iasă în sală pentru luări de cuvînt. Fotoliile deputaților au fost învelite cu piele.

La intrarea în clădire au fost instalate turnichete, iar pereții interiori și treptele au fost placate cu marmură. La etajul patru al clădirii se află birourile fracțiunilor PCRM și PL, iar la nivelul trei cele ale PD și PLDM.

Potrivit spicherului Igor Corman, costul total al lucrărilor de reparație efectuate pînă în prezent se ridică la circa 325 de milioane de lei. Totodată, pentru încheierea lucrărilor de renovare mai este încă nevoie de 170 de milioane de lei.

„Lucrările de reparație continuă. E vorba de birourile deputaților, cele ale secretariatului, Sala Europei și celelalte blocuri. Pentru anul 2014 au mai fost bugetați încă 34,5 milioane de lei, dar această sumă nu este suficientă. Vom căuta și alte posibilități de finanțare. Cel mai important lucru este că din 2014, ședințele în plen se vor organiza în propria sală a Parlamentului”, a precizat Corman.

Menționăm că reparația clădirii Parlamentului, devastată în timpul protestelor din aprilie 2009, a durat doi ani. Deputații urmează să revină în clădirea renovată în februarie 2014, atunci cînd va începe sesiunea de primăvară a legislativului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?